Nema venčanja, nema ni venčanica — modni kreator spalio celu kolekciju /video/

CC0 / Pixabay / Mlada
Mlada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Modni kreator i vlasnik poznate italijanske modne kuće „Diamond Couture“, specijalizovane za venčanice i odeću za svečane prilike, Pietro Demita, spalio je svoju skupocenu kolekciju venčanica za sezonu proleće-leto 2020.

Rad nekoliko stotina zaposlenih, haljine rađene od skupocenih materijala, unikatni modeli sa ručnim radovima, sve je nestalo u plamenu i dimu.

​Sve narudžbine su poništene, a svadbe otkazane. Do sada je u Italiji, zbog zabrane okupljanja usled epidemije virusa korona otkazano više od 400 venčanja.

Na ovaj ekstremni gest očaja modni stilista se odlučio zbog teških gubitaka koje je njegov posao pretrpeo u dva i po meseca vanredne situacije zbog mera zabrane u vreme pandemije virusa korona.

„Narudžbine su otkazane, nema venčanja, nema zabava, kolekcija je nestala i sa njom budućnost saradnika, struktura, naši snovi“, rekao je Demita.

On je poručio da ovim činom u ime svih kompanija modnog sektora specijalizovanih za venčanja, šalje poruku i protest državi koja je odlučila potpuno da zanemari modu kao izuzetno važan produktivni deo zemlje, prenosi Tanjug.

„U ime svih zaposlenih iz moje kategorije, ali i u ime svih preduzetnika koji su deo modnog sektora, kojih je puno i koji rizikuju da doslovno propadnu nadam se da će ovaj moj gest doći do onih koji odlučuju o našim životima, jer je nezamislivo ostati bez posla, stajati bespomoćan sa strane bez ikakve konkretne, pomoći", izjavio je modni kreator Demita.

Proleće i rano leto su za Italijane tradicionalno vreme venčanja. Čak i siromašne porodice gledaju da taj čin pretvore u nezaboravni događaj, a nije neobično i da roditelji podižu kredite za venčanje dece.

Neretko i mladenci ulaze u brak već zaduženi zbog potrošenog novca za svadbu, jer je važno da venčanje bude što veće, lepše, skuplje...

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala