Fomin o ruskoj pomoći Italiji i Srbiji: Nemamo tajne ciljeve, Zapad se služi nepoštenim metodama

© Sputnik / Dejan SimićPomoć iz Rusije stigla na aerodrom u Batajnici
Pomoć iz Rusije stigla na aerodrom u Batajnici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik ruskog ministra odbrane, general-pukovnik, Aleksandar Fomin rekao je u intervjuu za TV „Zvezda“ da su pokušaji inostranih medija da rusku pomoć drugim zemljama za vreme pandemije virusa korona označe kao deo propagande – elementi nepoštene političke i informacione borbe.

Ruska televizija navodi da čim je Rusija, po izbijanju pandemije, počela da pomaže Italiji i Srbiji, u nekim stranim medijima pojavile su se informacije da je reč o akcijama propagandnog karaktera.

 

„Počeo je zlonamerni talas, ali mi smatramo da ne treba obraćati pažnju na stvarnje senzacija i propagandu. To je posledica toga što zapadne zemlje nisu uspele da realizuju svoj saveznički potecijal i ppkažu duh jedinstva.  A pojavila se Rusija, operativno se odazvala na poziv, našla se u Italiji i počela da pruža pomoć“, rekao je Fomin.

Kako je istakao, zapadne strane su pokušale da „ispeglaju“ tu situaciju koristeći se nepoštenim metodama.

„Želim da uverim sve partnere da Rusija, kada nekome pruža pomoć, nikada ni o čemu drugom ne razmišlja. Sam pojam milosrđa, saosećanja, tome smo učeni vekovima, to postoji u nama na genetskom nivou. Kada pružamo pomoć nekoj zemlji, narodu, nemamo nikakve tajne ciljeve usmerene na razjedinjavanje“, poručio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala