U gradski prevoz u prvoj fazi samo zaposleni sa potvrdom o radnom angažovanju

Pratite nas
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od 8. maja gradski prevoz u prvoj fazi moći da koriste samo zaposleni koji imaju potvrdu o radnom angažovanju i najavio kupovinu još 100 autobusa.

Vesić je za TV Prva rekao da će u drugoj fazi vozila GSP moći da koriste studenti i đaci, u trećoj nezaposleni, a u četvrtoj fazi i penzioneri.

On je precizirao da će se u vozila javnog gradskog prevoza ulaziti na prednja, a izlaziti na ostala vrata, kao i da će se obeležja nalaziti na samim vratima.

Gradski prevoz Beograd - Sputnik Srbija
Kako će izgledati gradski prevoz: Obavezne maske, redari u autobusima, ko će prvi moći da se vozi

Na ulazu će stajati redar koji će puštati određen broj putnika u vozilo. Validacija karte je neophodna, a svako drugo sedište će biti obeleženo, kako bi se držala fizička distanca. Osim toga, i na podu će biti obeleženo gde ljudi mogu da stoje, rekao je Vesić.

On je istakao da će putnici morati da koriste maske u vozilima gradskog prevoza i dodao da će vozila gradskog prevoza biti redovno dezinfikovana i provetravana.

Zamenik gradonačelnika je rekao da je Grad Beograd nameravao da kupi kupi 100 autobusa, te da je, iako je gradski budžet smanjen, ta kupovina i dalje ostaje u planu.

Očekuje da će autobusi biti kupljeni u drugoj polovini godine, saopštio je Beoinfo, a prenosi Tanjug.

„Potrebni su nam zglobni autobusi i da nije bilo ovog virusa, u martu bi bio raspisan tender za kupovinu novih vozila“, rekao je Vesić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala