Novi model čuvene ruske „nive” /foto/

© Sputnik / Eugene Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPrezentaciя юbileйnoй versii "LADA 4X4 Anniversary"
Prezentaciя юbileйnoй versii LADA 4X4 Anniversary  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U ruskim medijima otkriveno je kako bi mogla da izgleda nova verzija čuvenog terenca „nive”.

Kako se navodi na sajtu Kolesa.ru, kao i na Fejbuk stranici ovog sajta, jedna od glavnih mana ruskog terenca je mali prtljažni prostor. Naime, prema objavljenim karakteristikama, zapremina gepeka iznosi samo 320 litara, što je slično kao kod kompaktnog hedžbek modela „Reno Sandero“. Radi poređenja, u odnosu na savremene modele „lade“, manji prtljažni prostor imaju samo hedžbek „grant“ (240 l) i terenac s troje vrata s pogonom na 4 točka (265 l).

Prema navodima, ovaj automobil mogao bi postati univerzalniji, ako bi konstruktori povećali zadnji kraj.

Naime, zahvaljujući ovakvoj izmeni, povećao bi se prtljažni prostor, a same proporcije automobila postale bi skladnije. Ovakva promena bi takođe doprinela tome da ovaj model bude dobar porodični auto ili auto za putovanja.

„Ševrolet niva“ se proizvodi od 2002. godine, a 2009. godine ovaj terenac dobio je svoju unapređenu verziju. Krajem prošle godine saopšteno je da će najveći ruski proizvođač automobila „AVTOVAZ“ kupiti od koncerna „General motors“ 50 odsto akcija u zajedničkoj kompaniji „GM-AVTOVAZ“.

To znači da će se poznati terenac uskoro ponovo zvati „lada“ i moći će da se restilizuje u stilu drugih modela kompanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala