Na aerodrom četiri sata pre leta: Kako će izgledati putovanje avionom narednih pet godina

© AP Photo / Dimitri MessinisPutnici na aerodromu u Atini, Grčka
Putnici na aerodromu u Atini, Grčka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Život posle pandemije teško da će ponovo biti isti. Primeniće se nova pravila koja će uvesti avio-kompanije. Samo ukrcavanje u budućnosti moglo bi da potraje i do četiri sata.

Kompanije će, pišu mediji, uvesti pravilo da putnici moraju da se pojave četiri sata ranije pre leta na aerodromu kako bi prošli sve neophodne zdravstvene provere, sve uz obavezno distanciranje od dva metra.

To će, navode dalje mediji, uticati i na cenu avionskih karata koje će poskupeti, a sveukupan doživljaj leta biće veoma nelagodan. Takva situacija mogla bi da potraje narednih pet godina.

„Biće manje raspoloživih aviona, manje raspoloživih mesta, cene će skočiti i sve u svemu, biće to veoma nelagodno iskustvo“, izjavio je direktor i konsultant jedne avio-kompanije.

Uz sve to, nosiće se zaštitna oprema i po svaku cenu će se održavati fizička distanca.

Kompanija „Izi džet“ je početkom ove godine iznela plan da sva sedišta u sredini uvek budu prazna i to će i sprovoditi u delo od trenutka kada se avio-saobraćaj ponovo ustali.

Obavezna mera razdaljine od dva metra između putnika mogla bi da znači da će skoro 80 odsto sedišta u avionu biti prazno. Zato, da bi se to isplatilo, prevoznici će morati da dignu cene. 

Pročitajte još: 

Dobre vesti: Prvi put procenat pozitivnih 3,3 odsto /video/ 

Pandemija uživo: U Rusiji moguć drugi talas kovida na jesen 

U gradski prevoz u prvoj fazi samo zaposleni sa potvrdom o radnom angažovanju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala