Milu je najbolje da se povuče, sedne u avion i ode: Duško Knežević o predsedniku Crne Gore /video/

© AP Photo / Risto BozovicBiznismen Duško Knežević
Biznismen Duško Knežević  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ja sam snimak „plave torbe“ prvo poslao Milu Đukanoviću da bi znao šta ga čeka. Nudim mu da se povuče sa vlasti i da napusti Crnu Goru. Bilo bi najpametnije za njega da se kao Jeljcin mirno povuče, sedne u avion i da ode. To ga molim u ime starog prijateljstva.

Ovo je u emisiji „Klub A specijal“ saopštio odbegli bankar, direktor „Atlas grupe“ dr Duško Knežević, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što se u javnosti sve više spekuliše da je odustao i zatajio sa objavljivanjem snimaka i dokaza koji ukazuju na visoku korupciju u državni organima, prenose „Novosti“.

Duško Knežević se demonstrantima obratio preko video bima - Sputnik Srbija
Knežević odgovorio Milu: Samo ti misli da snimka nema

„Svu dokumentaciju i snimke koje imam moram pametno da rasporedim...Ja sam rekao da je sve ovo rat, a ne samo jedna bitka. Ta bitka se preklopila sa Zakonom o veroispovesti. Kada su počele litije i molebani, ja sam shvatio da moram da podržim Crkvu. Sigurno je da imam svoj plan i program kako za predstojeće izbore. Drugo, na tim snimcima imam dosta ljudi koji su mi prijatelji, pa moram da vodim računa o njima. Tu su afere sa Brajovićem i afera sa torbom Mila Đukanovića“, rekao je Knežević.

Dodao je i da ima i „neke nove dokaze, tajne račune Mila Đukanovića“.

„Takođe, imam dokaze koji su vezani za referendum, dokaze koji su od državnog i vitalnog interesa. Moram dobro da procenim, a posebno sa ljudima u Velikoj Britaniji koji mi daju podršku i koji su moji savetnici. Režim Mila Đukanovića neću ostaviti na miru, neka svi oni koju sumnjaju u mene, neka budu sigurni da ću ići do kraja“, kazao je Knežević, koji je istakao da je u ovom momentu nemoguć njegov povratak u Crnu Goru i da je njegov plan da se vrati do kraja godine kada se završe parlamentarni izbori.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Prekinut postupak po tužbi Đukanovića protiv „Atlas banke“

„Oni se plaše samog čina suđenja i iznošenja činjenica, tako da bi za njih bilo jako loše da ja dođem u Crnu Goru u izbornoj godini. Ne postoje te garancije koji oni meni mogu da daju da dođem, jer ja toj kriminalnoj družini i bandi ništa ne verujem“, kazao je Knežević, ističući da je dobijao neke neformalne ponude da zaustavi sav proces razotkrivanja korupcije u Crnoj gori, ali da ne može sada da otkrivam imena.

„To su uglavnom strani investitori u Crnoj Gori, koji su zabrinuti za dešavanja u našoj državi i koji se plaše za svoj kapital. Reč je o nekoliko investitora sa Srednjeg istoka, kineskih investitora. Oni su pokušali da mi ponude njihove dobre usluge. Međutim, ja sam sve to odbio“, tvrdi Knežević.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala