Mediji: Kim je „skoro 100 odsto mrtav“

© Foto : KCNA via REUTERS Severnokorejski lider Kim Džong Un obilazi istorijske znamenitosti u oblastima planine Paektu
Severnokorejski lider Kim Džong Un obilazi istorijske znamenitosti u oblastima planine Paektu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Severne Koreje Kim Džong Un je zaista mrtav, tvrdi begunac iz Severne koreje Či Song Ho. On navodi da je ova informacija 99 odsto tačna.

Prema rečima Či Song Ho, Pjongjang se nalazi u škakljivoj poziciji zbog „problema sa nasleđivanjem“. U vezi s tim, Severna Koreja za sada ne žuri da objavi naciji njen gubitak, javlja agencija „Jonhap“.

Narednih dana, navodno, izaći će zvanično saopštenje. Do tada će odlučiti ko će preuzeti vlast. Naslednica će biti Kimova sestra – Kim Jo Džong.

Pri tome, Či Song Ho nije naveo svoje izvore. On je naglasio da je severnokorejski lider imao operaciju srca i pretpostavio koliko posle nje još može živeti. Na kraju su mu saopštili da je Kim umro. To se desilo prošlog vikenda.

Či Song Ho je pobegao iz Severne Koreje 2006. godine. U ovom trenutku radi u zakonodavnoj vlasti Južne Koreje. Međutim, i dalje ima kontakte u Severnoj Koreji.

Poslednjih nedelja mnogi mediji su primetili da je Kim Džong Un nestao iz javsnosti. Pojavile su se informacije i o njegovoj smrti. Međutim, državni mediji javljaju o delatnosti lidera, slanju diplomstkih pisama i predaji posklona počasnim građanima.

Kremlj je saopštio da nema zvanične informacije o zdravlju severnokorejskog lidera.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala