Američki komandant: Uprkos koroni naši bombarderi i balističke rakete spremni za rat

© REUTERS / US Navy/Mass Communication Specialist 2nd Class Scott Fenaroli/HandoutAmerički razarač "Teodor Ruzvelt"
Američki razarač Teodor Ruzvelt - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pandemija virusa korona nije poštedela američku vojsku. Zaraženo je 6.754 vojnika, a infekcija je evidentirana kod marinaca u nekoliko baza u inostranstvu.  

„Američka vojska spremna je za borbu i spremna da koristi svoj nuklearni arsenal ukoliko SAD budu u nekom velikom oružanom sukobu, uprkos izazovima“, rekao je Tim Rai, zapovednik američkog ratnog vazduhoplovstva.

„Budite sigurni, preduzeli smo neophodne korake da bi bili sigurni, da su naši bombarderi i interkontinentalne balističke rakete spremne da krenu. Oni mogu da stignu do bilo kog cilja na planeti, u bilo kom trenutku. Mi smo u potpunosti spremni i korona virus nas neće omesti. Naše snage nastavljaju da održavaju izuzetno visok nivo spremnosti“, rekao je Tim Rai.

Američko ratno vazduhoplovstva, sa poooštrenim merama je počelo još u januaru, kada je virus korona bio samo evidentiran u Kini.

Da bi postigli punu borbenu gotovost, vazduhoplovne snage su morale da usvoje određene mere, odnosno „određeni stepeni izolacije“. Jedinice su podeljene u timove.

„Plaćeni smo za obavljanje ove misije pod svim uslovima. Ne samo nekim, već i svi uslovima. Ovo je užasan splet okolnosti, ali moramo biti spremni da radimo ovaj posao u daleko gorim okolnostima“, dodao je američki komandant.

Međutim, uprkos svim naporima da se obuzda virus, oko 6.754 vojnika je zaraženo. Virus se pojavio u nekoliko američkih baza. Vojska nije uvek mogla da otkrije izvor zaraze na nosaču aviona „Teodor Ruzvelt“.

Pročitajte još: 

Misterija: Desetkovana posada, nisu izlazili sa nosača aviona, a dobili koronu

Američka flota više ne gospodari morima: Samo dva od 11 nosača aviona na bojevom dežurstvu

I iranski brodovi dobili naredbu da pucaju na „američke teroriste“

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala