Srbin i Hrvat ubili karabinjera tokom pokušaja bega /video/

© Sputnik / Tatiana Volobyeva / Uđi u bazu fotografijaSlužbena policijska patrola u Italiji
Službena policijska patrola u Italiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvojica pljačkaša, Srbin (27) i Hrvat (40) bežeći automobilom nakon pokušaja pljačke banke udarili su u službeni automobil karabinjera. Prilikom udara policajac je zadobio povrede od kojih je preminuo na licu mesta. Incident se dogodio 27. aprila, u ranim jutarnjim satima, nakon što se na jednoj banci u Napulju oglasio alarm, prenosi Blic.

 

Dvojica pljačkaša, koji nisu uspela da odnesu bankomat napuljske banke, uspaničeno su se dala u beg sa lica mesta. Velikom brzinom skrenuli su u susednu ulicu, prilikom čega su ušli u suprotnu kolovoznu traku, u kojoj se nalazio službeni automobil karabinjera.

Sila kojom su naleteli na policajce toliko je bila jaka da je jedan od njih na licu mesta preminuo, dok je drugi sa povredama prevezen u bolnicu, a iz pljačkaškog automobila izleteo je ceo motor.

Italijanski mediji, izveštavajući o ovoj nesreći, pišu da je u pokušaju da spreči pljačku banke nastradao 37-godišnji policajac Paskule Apićela, koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

Albanski specijalci kod aerodroma - Sputnik Srbija
Stigla vojska: Pljačka veka u Albaniji, nestali za 120 sekundi (video)

Pljačkaši su i sami zadobili lakše povrede prilikom sudara, ali to nije sprečilo karabinjere da ih odmah i privedu. Ispostavilo se da je reč o muškarcima koji su nastanjeni u jednom kampu u Napulju, a na teret im se stavlja više krivičnih dela i određen im je pritvor. Njih dvojica su od ranije poznata policiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala