Ruski epidemiolog: Vrhunac epidemije u Rusiji ─ sredinom maja

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaZaštitna oprema
Zaštitna oprema - Sputnik Srbija
Pratite nas
Širenje infekcije virusa korona u Rusiji moglo bi da dostigne vrhunac sredinom maja, izjavio je direktor Centralnog naučno-istraživačkog instituta za epidemiologiju Državne agencije za fitosanitarni nadzor, doktor medicinskih nauka, akademik Ruske akademije nauka Vasilij Akimkin za „Prvi kanal“.
„Najverovatnije je da će vrhunac ─ maksimalan broj obolelih od kovida 19, biti sredinom maja. Nakon toga, doći će do smanjenja broja inficiranih virusom“, ocenio je ekspert Federalne agencije za fitosanitarni nadzor („Rospotrebnadzor“).

Prema njegovim rečima, mere preduzete u Rusiji imaju pozitivan efekat na usporavanje tempa rasta broja obolelih. Međutim, Akimkin ističe da je još uvek rano govoriti o dostizanju platoa kada je reč o povećanju broja slučajeva koronavirusne infekcije.

„Danas primećujemo značaj socijalnog faktora razdvajanja ljudi i mogućnosti eliminisanja kontakata između njih. Vidimo slabiju tendenciju rasta broja obolelih“, rekao je Akimkin.

Profesor je dodao da na usporavanje tempa širenja kovida 19 takođe može da utiče i prirodni faktor.

„Prirodna insolacija ─ sunčeva svetlost i ultraljubičasto zračenje na bilo koji mikroorganizam deluju pogubno.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je od kovida 19 ukupno obolelo 99.399 osoba, preminulo je 972 osobe a ozdravilo 10.286 osoba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala