Peskov: Kijev da ne iznosi nove uslove bez konsultacija sa DNR i LNR

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina ne može da iznosi nove uslove za regulisanje situacije u Donbasu a da se o njima ne konsultuje s tzv. Donjeckom narodnom republikom i tzv. Luganskom narodnom republikom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Mere iz Minskih sporazuma su odobrile DNR i LNR, ne treba to zaboraviti“, rekao je Peskov novinarima uoči video-konferencije ministara spoljnih poslova zemalja „normandijskog formata“.

Peskov je ponovio da Rusija nije strana uključena u konflikt u Donbasu, a na pitanje novinara kako naći zajednički jezik s obzirom na to da se Ukrajina, Francuska i Nemačka (članice „normandijske četvorke“) ne slažu s tim da Rusija nije deo konflikta u toj zoni, on je rekao:

„Zajednički jezik je u rezultatima višečasovnih pregovora koje su poslednji put vodili lideri država u Parizu.“

Konstatovao je da nema značajnijeg napretka u primeni dokumenta koji je tada usvojen.

„I dalje postoji tendencija da se ne ispunjavaju dogovori koji su prvo bili postignuti u Minsku, potom u Berlinu i zatim u Parizu“, naveo je portparol Kremlja i dodao da je neophodno pripremiti osnovu za samit „normandijske četvorke“.

Kako je dodao, o mnogo čemu će danas diskutovati šefovi diplomatija, a pored ministara, diskusija se vodi i u okviru kontakt-grupe i na ekspertskom nivou.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala