Mustafa i Ljimaj potpisali koalicioni sporazum

© REUTERS / Agron BeqiriIsa Mustafa u parlamentu tzv. Kosova
Isa Mustafa u parlamentu tzv. Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Demokratskog saveza Kosova i Socijaldemokratske inicijative (NISMA) Isa Mustafa i Fatmir Ljimaj potpisali su danas koalicioni sporazum za formiranje nove vlade privremenih prištinskih institucija.
Dušan Proroković - Sputnik Srbija
Prorok: Ko bi plaćao Lajčaka kad ne bi najavljivao istorijski dogovor za Kosovo /video/

To je prvi korak ka formiranju nove vlade privremenih institucija u Prištini, a sednica parlamenta na kojoj bi to moglo biti potvrđeno, očekuje se, nezvanično, u ponedeljak.

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa juče je najavio da će uskoro formirati parlamentarnu većinu i formalno nominovati kandidata za premijera, što bi trebalo da bude Abdulah Hoti.

Prema sporazumu koji je danas potpisan, NISMA će u novoj vladi (privremenih kosovskih institucija) imati dva ministra i zamenika premijera, rekao je Ljimaj novinarima, preneo je prištinski portal „Ljajmi“.

Dodao je da se NISMA zalaže da prioriteti nove vlade budu borba protiv pandemije, dijalog sa Beogradom i vizna liberalizacija.

„Postoji dogovor o tim prioritetima, posvećenost pandemijskoj krizi, zatim posvećenost fiskalnom paketu za upravljanje situacijom i one dve teme koje su bile prioriteti NISME i ranije, a to su dijalog i vizna liberalizacija“, rekao je Ljimaj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala