Na ručku kod Kusturice: Dobrodošlica za ruske vojnike /video/

Pratite nas
Poznati srpski filmski režiser Emir Kusturica pozvao je ruske vojnike, koji su privremeno smešteni u Užicu, da posete njegovo etno-selo Drvengrad, koji je izgrađen 2004. godine za snimanje filma „Život je čudo“.

Ruski hemičari su, sa svoje strane, izvršili dezinfekciju objekata u Drvengradu, koju često posećuju strani turisti. Nakon dezinfekcije, profesor Kusturica lično je poveo ruske vojnike u obilazak mesta.

„Veoma sam srećan što se predsednik Srbije obratio Rusiji za pomoć. Sergej Šojgu je moj dobar prijatelj i veoma sam srećan što je poslao dobru rusku armadu. Zahvaljujem ruskoj vojsci na onome što rade i što će raditi u Srbiji, jer je uvek dobro kada nam braća dolaze i pomažu!“, naglasio je Kusturica.

Ruski stručnjaci za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu obradili su četiri objekta u Užicu i obližnjim naseljima, ukupne površine više od 12 hiljada kvadratnih metara.

„Desilo se da je grupa vojnika vršila zadatak u Užicu i radila završnu dezinfekciju zdravstvenih ustanova, a profesor Kusturica pozvao je vojnike kod sebe na selo. Nismo mogli da se ne odužimo, pa smo dezinfikovali njegovo etno-selo“, izjavio je rukovodilac ruskog kombinovanog odreda u Srbiji general-major Mihail Černišov.

Rusko-srpske jedinice za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu nastavile su da zajednički vrše dezinfekciju u Srbiji zbog epidemije virusa korona. U poslednja 24 časa obrađeno je 49 objekata u Boru, Vranju i Leskovcu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala