Američki obaveštajci objavili zaključak istraživanja: Da li je koronu stvorio čovek

CC0 / Piksabej / Laboratorijska ispitivanja
Laboratorijska ispitivanja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke obaveštajne službe zaključile su da novi korona virus nije stvorio čovek niti je je genetski modifikovan. One u saopštenju za javnost, međutim, navode da i dalje ispituju navode predsednika Donalda Trampa da je pandemija možda potekla iz jedne kineske laboratorije, prenosi Tanjug.
Doktorka Danica Grujičić - Sputnik Srbija
Nešto je sa kovidom 19 jako čudno! Danica Grujičić objasnila zašto misli da je virus veštački

„Obaveštajne službe se pridružuju širokom konsenzusu naučne zajednice i slažu se da korona virus nije stvorio čovek niti je genetski modifikovan“, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Kako se dodaje, obaveštajne službe će pažljivo analizirati informacije i podatke koji se budu pojavili kako bi utvrdila da li je epidemija počela kontaktom sa zaraženim životinjama ili je posledica incidenta u laboratoriji u Vuhanu, gradu u Kini odakle je pandemija počela da se širi.

Zvaničnici administracije predsednika SAD Donalda Trampa traže od američkih obaveštajnih agencija da pronađu dokaze koji idu u prilog neutemeljenoj teoriji da je kineska vladina laboratorija u Vuhanu izvor epidemije korona virusa, tvrde neimenovani sadašnji i bivši američki zvaničnici.

Napori u tom smeru dolaze u trenutku kada Tramp pojačava kampanju kojom okrivljuje Kinu za pandemiju, preneo je ranije „Njujork tajms“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala