Tri zemlje koje su pobedile virus koronu

© AP Photo / Ahn Young-joonSeul, Južna Koreja
Seul, Južna Koreja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon izbijanja pandemije virusa korona, pojedine zemlje su prilično brzo dobile bitku protiv kovida 19 na svojoj teritoriji – epidemiološkoj pretnji uspešno su se suprostavile Australija, Novi Zeland i Južna Koreja, prenosi televizija „Si-en-bi-si“, pozivajući se na stručnjake.

U vreme kada druge zemlje i dalje pooštravaju mere i uvode ograničenja zbog širenja virusa korona, stanovnici Australije, Novog Zelanda i Južne Koreje počinju da se vraćaju normalom načinu života.

Pokretanjem ekonomije u današnjim uslovima te tri zemlje postale su magneti za investitore, što je takođe ojačalo nacionalne valute. Ove zemlje prestigle su Sjedinjene Američke Države u brzini oporavka tržišta.

„Činjenica da su zemlje spremne da ponovo pokrenu aktivnosti nakon što su efikasno pobedile kovid 19 znači da su ispred SAD u pogledu brzine ekonomskog oporavka, što je pozitivno za njihove valute“, prenosi televizija.

Devojke u provinciji Lao Kaj u Vijetnamu. - Sputnik Srbija
Kako je Vijetnam obuzdao pandemiju: Borba protiv korone kao rat protiv Amerikanaca /video/

Takođe se ističe da je Azija efikasnije kontrolisala virus nego SAD i Evropa.

Australiji, Južnoj Koreji i Novom Zelandu na ruku ide i sporo oživljavanje suseda – Kine, što im omogućuje da dodatno ojačaju.

Trenutno se situacija u ove tri zemlje znatno razlikuje od situacije u mnogim drugim zemljama na svetu.

Dok SAD broji skoro milion zaraženih virusom korona i 56.000 smrtnih slučajeva, u Australiji je zaraženo ukupno 6.721 osoba i zabeležena su 83 smrtna slučaja.

Na Novom Zelandu je potvrđeno 1.472 slučaja virusa korona, a 19 osoba je preminulo, dok je u Južnoj Koreji zabeleženo 10.761 slučajeva kovida 19, a umrlo je 246 osoba.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala