Ruski vojni lekari po treći put u Čačku: Zaustavljeno širenje zaraze /video/

© Ministarstvo odbrane SrbijeRuski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji
Ruski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vojni lekari treći put su posetili glavnu gradsku bolnicu u Čačku, gde su, zahvaljujući blagovremenom uvođenju karantina i podeli bolničkih odeljenja na bezbednosne zone, uspeli da izbegnu širenje zaraze virusa korona, prenosi televizija „Zvezda“.

Trenutno se u stacionaru nalazi 13 pacijenata, a njihovo stanje se ocenjuje kao srednje teško. Specijalisti za zarazne bolesti i virolozi kombinovanog odreda zajedno posetili su pacijente zaražene kovidom 19 i izučili taktiku lečenja srpskih kolega, a potom dali svoje preporuke.

Dve jedinice ruskih snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu (RHB) i jedna grupa lekara uputili su se u jugozapadni deo Srbije. Oni će provesti nekoliko dana u Užicu, kako bi dezinfikovali medicinske objekte.

Kombinovane rusko-srpske jediice za RHB zaštitu nastavili su da dezinfikuju objekte širom Srbije. Za dan su dezinfikovali 13 objekata u Beogradu, Ćupriji i Nišu.

Tri lekarska tima učestvovala su u pregledanju i lečenju 49 pacijenata zaraženih virusom korona u Ćupriji i Nišu. Ruski vojni lekari su ocenili epidemiološku situaciju i dali preporuke u medicinskim centrima u Kikindi, Somboru, Čačku i Aleksincu.

Ruski odred, koji se nalazi u Srbiji, do sada je dezinfikovao 127 objekata u 26 gradova. Pored toga, ruski vojni lekari su pregledali i učestvovali u lečenju više od 713 pacijenata, zaraženih kovidom 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala