Presečen lanac trgovine oružjem: Akcija ruskog FSB-a kao iz filma /video/

© COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB tokom akcije hapšenja
Pripadnici FSB tokom akcije hapšenja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovela je veliku operaciju suzbijanja delatnosti nelegalnih radionica za izradu i modernizovanje oružja širom Rusije, a tokom druge akcije suzbili su krijumčarenje plemenitih metala u Nemačku.

Kako se navodi, pripadnici FSB-a i policije su uhapsili nelegalne proizvođače oružja u operaciji, koja je sprovedena širom Rusije, od Krima do Habarovskog kraja.

Na video-snimku koji je objavila pres-služba FSB-a, prikazano je kako specijalci hapse osumnjičene u stanovima i dvorištima.

Tokom operacije policija je zaplenila 95 cevi, 167 granata i 17 kilograma eksploziva, saopštila je pres-služba FSB-a Rusije.

„Prekinuta je aktivnost sedam radionica za modernizaciju oružja i pravljenje eksploziva“, navodi se u saopštenju.

Među zaplenjenim naoružanjem su i automatske puške, pištolji, više od 5.000 metaka i približan broj komponenata za njihovu izradu.

Pored toga, specijalne snage su oduzele i 167 jedinica artiljerijske municije, više od 130 glavnih delova za oružje i 16 prigušivača.

Zaustavljeno krijumčarenje plemenitih metala u Nemačku 

Ruski specijalci i policija presekli su delatnost prestupnika koji su krijumčarili u Nemačku platinu, paladijum i rodijum u vrednosti najmanje 200 miliona rubalja (oko 2.400.000 evra).

Kako se navodi, na teritoriji Smolenske oblasti u blizini rusko-beloruske granice tokom pretresa kamiona pronađeno je više od 11 tona prerađenih automobilskih katalizatora, koji su u svom sastavu imali plemenite metale.

Precizirano je da su bandu činili državljani Rusije i Litvanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala