Na autobuskim stanicama u Srbiji putnicima će se meriti temperatura 

© Sputnik / Stefan ĐurićU 12.15 sati, BAS je bila pusta.
U 12.15 sati, BAS je bila pusta. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon ponovnog pokretanja javnog prevoza u Beogradu, predviđeno je da se putnicima pre nego što uđu u vozila izmeri telesna temperatura.

Gradski i prigradski prevoz u Beogradu kreću 8. maja, dok je pokretanje međumesnog prevoza predviđeno za 4. maj.

Pomoćnik ministarke za saobraćaj Saša Stojanović kaže da je u toku priprema instrukcija na koji će način funkcionisati međugradski saobraćaj, te da će ona biti dopunjena zbog specifičnosti tog prevoza u odnosu na gradski i prigradski prevoz, prenosi B92.

Rekao je da će biti propisano da autobuske i železničke stanice moraju da vrše dezinfekciju prostora, kao i da se na tim stanicama meri temperatura putnicima.

Preporuke Kriznog štaba su da se krene sa faznim puštanjem, lokalne samouprave će odlučivati o obimu. Prednost u prevozu će imati zaposleni, zatim studenti i đaci, potom nezaposleni i turisti, pa penzioneri. Predviđeno je i obavezno korišćenje zaštitnih maski i rukavica, bez kojih prevoz neće moći da se koristi. To će regulisati kontrolori. Biće obeležene i distance na kojima će putnici moći da stoje i sede. Klima u vozilima ne bi trebalo da se koristi, već da se otvaraju prozori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala