Kina podržala Rusiju: Američke biološke laboratorije su opasne

© AP Photo / Patrick SemanskyBiološka laboratorija
Biološka laboratorija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineske vlasti smatraju da su američke biološke laboratorije na teritorijama pojedinih bivših sovjetskih država — opasne, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Gen Šuan.

SAD su otvorile veliki broj bioloških laboratorija na teritoriji bivšeg Sovjetskog Saveza, što izaziva ozbiljnu zabrinutost kod stanovnika tih država i susednih zemalja“, rekao je portparol.

Prema njegovim rečima, lokalna zajednica uporno insistira da se ti objekti zatvore.

„Nadamo se da će američka strana zauzeti odgovoran stav i uzeti u obzir zvanično iskazanu zabrinutost svetske zajednice i preduzeti realne korake, kako bi otklonila takve strahove“, istakao je on.

Diplomata je naglasio da Vašigton posebnu pažnju mora posvetiti pitanjima koja su direktno povezana sa zdravljem i dobrobiti stanovništva zemalja, u kojima se nalaze biološke laboratorije.

Podsetimo, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da postoji mogućnost da se u američkim biološkim laboratorijama u inostranstvu razvijaju uzročnici opasnih bolesti.

Ona je istakla da Moskva ne može ignorisati činjenicu da Amerikanci prave infrastrukturu sa opasnim biološkim potencijalom u blizini granica Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala