Grom Pobede: Artiljerija se sprema za svečanu paljbu 9. maja /video/

© Sputnik / Artem Žitenev / Uđi u bazu fotografijaPaljba lansirnog sistema TOS-1 na vojnim vežbama u Saratovskoj oblasti
Paljba lansirnog sistema TOS-1 na vojnim vežbama u Saratovskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
U čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu na nebu iznad Samare će zagrmeti počasna paljba iz artiljerijskih oruđa.

Na vojnom poligonu pored grada artiljerija već vežba ispaljivanje plotuna iz 10 jedinica oruđa različitih tipova, uključujući 122-mm haubicu D-30, kao i iz lansirnih sistema 2A85, na bazi vozila „Ural“.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je najavio da će na Dan pobede 9. maja u Moskvi biti održana parada aviona i helikoptera. Putin je obećao građanima da će svečanosti povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, uz veliku paradu i marš „Besmrtnog puta“ biti održane kada prođe epidemija virusa korone.

Ruski predsednik objavio je sredinom aprila da se proslava Parade pobede odlaže usled rizika povezanih s širenjem virusa korona.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

► Prva proba vazdušne parade ruskih aviona i helikoptera za 9. maj /video/

Akcija „Besmrtni puk“ ove godine onlajn

► Ove godine u drugačijem formatu: „Rusija sevodnja“ pokrenula jubilarnu akciju „Georgijevska lenta“

► Onlajn parada za veterana Velikog otadžbinskog rata u samoizolaciji /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala