Gori Sibir: Požar zahvatio više od 25.000 hektara šume /video/

© Sputnik / Denis Mukimov / Uđi u bazu fotografijaPožar u Sibiru
Požar u Sibiru - Sputnik Srbija
Pratite nas
U regionima Sibirskog federalnog okruga gori 25,3 hiljade hektara šume, a u gašenju učestvuje 1.092 ljudi i 193 jedinice tehnike, saopštio je zamenik načelnika Odeljenja za šumarstvo u Sibirskom okrugu Jurij Ivanko.

„Prema jutrošnjim podacima aktivno je 46 požara koji su zahvatili teritoriju od 25,3 hiljada hektara. Lokalizovano je 20 požara, dok je do sada ugašeno 55 požara na površini od 1,9 hiljada hektara“, rekao je Ivanko.

Ovlašćeni predstavnik predsednika Rusije u Sibiru Sergej Menjajlo istakao da je situacija sa požarima u tom regionu teška i da se pogoršava.

„U odnosu na prošlu godinu, broj požara veći je četiri i po puta, dok je površina zahvaćena vatrom veća devet puta. Period šumskih požara počeo je sedmicu-dve ranije od uobičajenog“, rekao je on.

Menjajlo je podsetio da su šumski požari prošle godine u nepristupačnim sibirskim regionima izazvali veliko zagađenje vazduha u pet regiona. On je apelovao na vlasti da maksimalno strogo pristupe organizaciji protivpožarne akcije, posebno za vreme vikenda i neradnih dana.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala