Biznismeni doniraju novac, Šojgu šalje avione da dovezu pomoć Rusiji

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Borbi protiv virusa korona u Moskovskoj oblasti priključili su se i ruski biznismeni. Vlasnici preduzeća i preduzetnici dobrovoljno su uplatili stotine miliona rubalja na račun Moskovskog regionalnog fonda za podršku regionalne saradnje i razvoj. Nije izostala ni pomoć ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Prema rečima gubernatora Moskovske oblasti Andreja Vorobjova, nakon što je na društvenoj mreži Telegram poslao poruku i promotivni video poznicima i prijateljima, svi su se odazvali i uplatili novac za pomoć stanovnicima regiona. Mnoge ruske kompanije odlučile su da pruže pomoć u vidu namirnica i sredstava zaštite.

Međutim, gubernatora je najviše iznenadio postupak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Naime, Vorobjovu se obratio prijatelj iz Kine, koji je želeo da isporuči Rusiji humanitarnu pomoć, ali nije imao prevozno sredstvo. Vorobjov se obratio ruskom ministru odbrane i problem je bio odmah rešen.

„Pozvao sam ministra. Pa, Šojgu je Šojgu, jer je za dva dana avion bio u Šangaju“, rekao je gubernator.

Tako su iz Kine u Moskvu dostavili više od dva miliona zaštitnih maski, od kojih je 200.000 bilo namenjeno za korišćenje pri lečenju obolelih od kovida 19 zbog specijalne izrade. U Moskvu je tada stiglo i više od milion rukavica i 6.000 zaštitih odela za lekare.

Vorobjov je nazvao herojima sve ljude koji su pružili pomoć u ovo teško vreme.

„U teškim vremenima uvek se pojave heroji. Siguran sam da su ljudi koji danas vredno rade budućnost naše zemlje. Oni su na neki način heroji“, istakao je gubernator.

Pomoć aktivo pružaju i volonteri Moskovske oblasti: dobrovoljci dostavljaju hranu starijim ljudima i višečlanim porodicama i obavljaju za njih kupovinu.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala