Ruski vojni lekari pregledali pacijente u Vršcu /video/

© Foto : Ministarstvo odbrane RusijeRuski lekari u Beogradu
Ruski lekari u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojni lekari iz Rusije posetili su bolnicu u Vršcu, u kojoj su zajedno sa srpskim kolegama obavili vizitu pacijenata, a zatim dali preporuke za reorganizaciju prijemnih odeljenja i lečenja pacijenata.

Preporuke ruskih specijalista podrazumevaju podelu ustanove na bezbednosne zone, kako bi se eliminisali kontakti osoblja iz „opasnog“ sektora sa ostalima. Pored toga, prema preporukama epidemiologa obavljena je kompletna dezinfekcija bolnice.

„Zaista je sjajno što u teškim vremenima dobijamo pomoć od bratskog naroda, koji smo oduvek smatrali svojom braćom“, rekao je glavni lekar bolnice Ivan Jovanović.

U Srbiji nastavljaju sa radom rusko-srpske jedinice ABHO, koje su za poslednja 24 časa obradile 31 objekat u Beogradu, Negotinu i Nišu. Četiri ekipe lekara i medicinskih sestara učestvovali su u pregledanju i lečenju 44 pacijenata, koji su inficirani virusom korona u medicinskim ustanovama u Beogradu, Ćupriji i Nišu.

Ruska kombinovanovana jedinica je dezinfikovala ukupno 121 objekat u 25 gradova Srbije. Obrađeno je oko 255 zgrada i objekata površine 1.2 miliona kvadratnih metara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala