Putin: Mi nismo Sparta, mi ne žrtvujemo ljude

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra nedopustivim žrtvovanje ljudi radi spasenja ekonomije u uslovima širenja virusa korone.
„Kažu da su u drevnoj Sparti bolesne osobe i osakaćenu decu bacali sa litice Tajget. Istina, danas istoričari i arheolozi smatraju da je to samo legenda, mit. Međutim, mi znamo da je spartansko društvo zaista bilo izgrađeno na čvrstim pravilima. Međutim, ni to nije pomoglo. Ona je na kraju izgubila svoju državnost. Kako se kaže, istorija je učiteljica života“, rekao je Putin na sednici po  borbe protiv širenja korone u regionima Rusije.

Predsednik je podsetio i na priču Džeka Londona „Zakon života“.

„U njoj se govori, kako je pleme napuštalo stare osobe, kada bi im postali teret. Deca bi im dala malo hrane i odlazila, ostavljajući roditelje da budu hrana divljim zverima, da umru. A stari otac, ostavši sam pored vatre, do kraja je verovao i nadao se da će sinovi doći po njega. Možete li samo da zamislite da se tako nešto može desiti našim roditeljima, našim babama i dedovima kao u toj priči? Nikad neću poverovati u to. To nije u našem genetskom kodu“, zaključio je ruski predsednik.

Ruski lider je danas objavio o produžetku neradnih dana u zemlji do 11. maja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala