Operator „Severnog toka 2“: Poljska ne može usporiti izgradnju gasovoda

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaSeverni tok 2
Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Operator projekta „Severni tok 2“ – „Nord strim 2 AG“ nije upoznat ni sa kakvim sudskim procesima koji bi Poljskoj omogućili da uspori projekat izgradnje tog gasovoda, saopšteno je iz kompanije.

„’Nord strim 2 AG‘ nije upoznat ni sa kakvim pravnim postupcima koji bi mogli uticati na aktive kompanije, a samim tim i na projekat“, saopštila je pres-služba operatora.

Ranije je zamenik ministra za državnu imovinu Poljske Januš Kovaljski saopštio da Varšava namerava da zapleni imovinu gasovoda „Severni tok 2, ukoliko ruska kompanija „Gasprom“ ne isplati poljskoj kompaniji „PGniG“ 1,43 milijarde dolara, koje joj navodno duguje prema odluci Arbitražnog suda u Stokholmu.

Sud je doneo odluku da je Poljska navodno plaćala previsoku cenu za ruski gas i sada „Gasprom“ treba da nadoknadi razliku u ceni u iznosu od oko šest milijardi zlota (oko 1,43 milijarde dolara). Međutim, kompanija „Gasprom eksport“ saopštila je da još razmatraju odluku arbitražnog suda i da je sada rano govoriti o iznosima isplate.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala