Prva proba vazdušne parade ruskih aviona i helikoptera za 9. maj /video/

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaLovci Su-27 aerobatske grupe „Ruski vitezovi“ i MiG-29 grupe „Striži“ na vojnoj paradi u Moskvi povodom 71. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, na Dan pobede, 9. maj 2016.
Lovci Su-27 aerobatske grupe „Ruski vitezovi“ i MiG-29 grupe „Striži“ na vojnoj paradi u Moskvi povodom 71. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, na Dan pobede, 9. maj 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Danas je na nebu iznad Kalinjingrada izveden prvi probni let aviona i helikoptera u sklopu priprema za obeležavanje 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, saopšteno je iz pres-službe Baltičke flote.

U prvom probnom letu učestvovalo je 20 lovačkih aviona i helikoptera Baltičke flote.

„U probnom letu učestvovali su: lovci Su-27 i višenamenski lovci Su-30SM, frontovski bombarderi Su-24M, ofanzivni i transportno-borbeni helikopteri Mi-24 i Mi-8, brodski protivpodmornički i helikopteri za potragu i spasavanje Ka-27 i KA-27PS“, saopšteno je iz pres-službe Baltičke flote.

U saopštenju se ističe da se visina leta aviona i helikoptera kretala od 150 do 300 metara pri brzinama od 160 do 550 kilometara na sat, u zavisnosti od letelice.

Planirano je da se do 9. maja održe još dva probna leta.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas da će na Dan pobede 9. maja u Moskvi biti održana parada aviona i helikoptera. Putin je obećao građanima da će svečanosti povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, uz veliku paradu i marš „Besmrtnog puta“ biti održane kada prođe epidemija virusa korone.

Ruski predsednik objavio je sredinom aprila da se proslava Parade pobede odlaže usled rizika povezanih s širenjem virusa korona.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

Akcija „Besmrtni puk“ ove godine onlajn

► Ove godine u drugačijem formatu: „Rusija sevodnja“ pokrenula jubilarnu akciju „Georgijevska lenta“

► Onlajn parada za veterana Velikog otadžbinskog rata u samoizolaciji /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala