Novi most u Đenovi 600 dana posle tragedije

© REUTERS / MASSIMO PINCANovi most u Đenovi
Novi most u Đenovi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italijanski lučki grad Đenova ima novi most na mestu starog koji se pre oko 600 dana urušio, pri čemu je poginulo više od 40 ljudi, a višemesečne radove na izgradnji nije obustavila ni epidemija virusa kovid 19 u Italiji.

Najavljeno je da će novi most biti otvoren sredinom jula nakon poslednjih intervencija na rasponskoj konstrukciji, postavljanja asfalta i testiranja.

© REUTERS / Massimo PincaNovi most biće otvoren sredinom jula nakon poslednjih intervencija na rasponskoj konstrukciji, postavljanja asfatla i testiranja.
Novi most u Đenovi 600 dana posle tragedije - Sputnik Srbija
Novi most biće otvoren sredinom jula nakon poslednjih intervencija na rasponskoj konstrukciji, postavljanja asfatla i testiranja.

Most je projektovao slavni italijanski arhitekta Renco Pjano poreklom iz Đenove, koji se dobrovoljno ponudio za rad na projektu.

Povodom završetka radova na izgradnji, pokrenuta je kampanja za prikupljanje potpisa da novi most u Đenovi bude nazvan po čuvenom italijanskom violinisti i kompozitoru Nikoli Paganiniju, prenosi Tanjug.

U jakoj oluji koja je pogodila glavni grad italijanskog regiona Ligurija 14. avgusta 2018. urušio se most, a u nesreći su poginule 43 osobe, što je pokrenulo pitanje bezbednosti mostova širom Evrope.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala