Rusija nastavlja da podržava Svetsku zdravstvenu organizaciju

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će nastaviti da pruža podršku Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, nakon neformalnog onlajn samita lidera ministara spoljnih poslova zemalja BRIKS.
„Nastavićemo da podržavamo Svetsku zdravstvenu organizaciju, nezavisno od stava bilo koje zemlje o aktivnostima te organizacije“, naglasio je Lavrov.

Ruski ministar je još istakao da je zajedničko mišljenje (zemalja BRIKS) da je SZO veoma važna institucija, gde se trenutno slivaju sve informacije i činjenice kojima raspolažu različite države. Takođe, istakao je on, to je sistem u kom su angažovani najbolji stručnjaci iz svih zemalja bez izuzetka, uključujući i stručnjake iz Sjedinjenih Američkih Država.

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografija Svetska zdravstvena organizacija
Rusija nastavlja da podržava Svetsku zdravstvenu organizaciju - Sputnik Srbija
Svetska zdravstvena organizacija

Podsetimo, ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da nije isključeno da će Vašington trajno obustaviti finansiranje SZO, a američki predsednik Donald Tramp je pre toga objavio da Amerika prestaje da finansira SZO.

Kako se navodi, Trampova administracija okrivljuje Svetsku zdravstvenu organizaciju za nedovoljno operativno reagovanje na pandemiju virusa korona.

Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo da će kineska vlada izdvojiti još 30 miliona dolara za borbu protiv pandemije kovid 19, a u martu je Kina izdvojila 20 miliona dolara.

Prema poslednjim podacima, u svetu je registrovano 3,085,023 slučaja zaraze virusom korona, a umrlo je 212,528 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala