Đoković je i komentarom o vakcini pokazao kolika je moć njegove reči /video/

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
U nedostatku sportskih vesti svaka reč proslavljenih asova o virusu korona širi se planetarno. Tako je bilo i sa komentarom Novaka Đokovića o vakcini. O tako bitnim stvarima trebalo bi, zato, što manje pričati u javnosti dok se situacija ne iskristališe.

Ovako je Bogdan Obradović, teniski stručnjak i Đokovićev prijatelj, prokomentarisao javnu sumnju prvog tenisera sveta o efikasnosti vakcine koja još nije ni napravljena.

Đoković je o vakcini pričao neformalno

Obradović naglašava upravo to, da Đoković nije rekao da ne želi da se vakciniše, već da je samo izneo sumnju. „Mnogo će vode proteći dok vakcina ne dobije zeleno svetlo za primenu. Onda će i Novak da sedne i da razmisli da li će i kako da nastavi karijeru. On sigurno nije imao nikakvu zlu nameru, ali ovo jeste opomena čak i za njega. Đoković formira javno mnjenje, ima neopisivo veliki uticaj, a virus je i dalje među nama, zbog toga treba biti vrlo pažljiv i oprezan. On je sa drugarima o vakcinaciji pričao u neformalnom razgovoru, ali smo svi videli kolika je moć njegove reči“, rekao je Obradović.

Šangaj odoleo kovidu 19

Bogdana Obradovića, inače, pandemija virusa korona zatekla je u Šangaju. Priča nam da nikakve panike nije bilo, jer su se svi pridržavali mera koje su davala stručna lica. Iako Šangaj ima oko 40 miliona stanovnika i na 500 kilometara je od Vuhana, naš sagovornik kaže da je bilo tek 200 obolelih.

„To je pre svega zahvaljujući velikoj disciplini i ozbiljnim merama predostrožnosti. Pri ulasku u svaki objekat mere vam temperaturu, svugde su dezinfekciona sredstva, a u hotelima smo dobijali pojedinačno upakovanu hranu. Svi nose maske, policijski čas nisu imali, ali su slušali preporuke vlade da ne izlaze i da se ne druže međusobno. To jeste pokazatelj snage i jedinstva kineskog naroda“, objašnjava naš proslavljeni trener.

S Kinezima na krov sveta

Obradović kaže da je ceo januar i februar radio kao selektor kineske dece, a na poziv Sportbiroa Komunističke partije Kine. Plan mu je da za desetak godina i sa njima, kao što je sa Srbijom, osvoji Dejvis kup i da i oni imaju broj jedan na svetu. Ipak, naglašava da neće da odustane od dece iz Srbije, da će i dalje biti kreator naših šampiona, a da će na njegovoj Akademiji organizovati i zajedničke treninge sa kineskom decom.

„Ovaj virus će nam bar pomoći da se vratimo kao porodica jedni drugima, a profesionalni sportisti će pokazati da će posle karantina sport biti još kvalitetniji. Videćete već na narednim Olimpijskim igrama koliko će svetskih rekorda biti oboreno, jer će ta želja i energija kod sportista biti sve jača“, uveren je naš sagovornik.

Ceo razgovor sa našim slavnim trenerom možete pogledati u video-prilogu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala