Uprkos saradnji Rusije i SAD, ne treba zaboraviti Trampov oštar stav prema Moskvi

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se ne može govoriti o normalizaciji bilateralih odnosa Rusije i SAD uprkos kontaktima lidera tih zemalja, jer su Vašington i Moskva i ranije sarađivali u ekstremnim situacijama.
„Ne bih bio previše optimističan kada je o tome reč. Da, mi sarađujemo u ekstremnim situacijama i tamo gde postoji obostrana korist. Ali ni ranije kontakti nisu prekidani u takvim situacijama“, naglasio je Peskov u intervjuu za list „AiF“.

Prema njegovim rečima, ipak ne treba zaboraviti oštar stav predsednika SAD Donalda Trampa, koji je zauzeo prema Rusiji.

„Pored svih pozitivnih ocena, koje smo čuli od predsednika SAD, ipak ne treba zaboraviti i njegove reči da je on ‘predsednik sa najoštrijim stavom prema Rusiji’. Stoga se, po mom mišljenju, ne može govoriti o normalizaciji bilateralih odnosa“, dodao je Peskov.

On je dodao da se telefonski pozivi predsednika Rusije i SAD dogovaraju preko Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane ili preko pomoćnika u spoljnoj politici.

Peskov je u intervjuu istakao da Rusija i SAD sarađuju u kosmičkoj sferi.

„Naši vojnici vode dijalog, jer često deluju u istim regionima sveta, stoga je neophodno izbeći neželjene sukobe“, naglasio je portparol Kremlja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala