U Srbiji još šest žrtava virusa korona, 233 novih zaraženih /video/

© Sputnik / Dejan Simić Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbija
 Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji je u poslednja 24 sata još šest osoba preminulo od posledica novog virusa korona, čime je ukupan broj umrlih povećan na 162. Prema najnovijim podacima, virus je potvrđen kod još 233 osobe, čime se broj zaraženih popeo na 8.275.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je na konferenciji za novinare da su u poslednja 24 sata preminule tri žene i tri muškarca.

Od šest preminulih u poslednja 24 sata četiri osobe su iz Gerijatrijskog centra u Nišu, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Prema njenim rečima, od ukupnog broja preminulih, 103 su muškarci, a 59 žene.

Kisić Tepavčevićeva je navela da je hospitalizovana 2.701 osoba, a da je na respiratoru 85 pacijenata. Kako je precizirala, u poslednja 24 časa procenat pozitivnih na virus korona nešto je veći, 6,4 odsto.

Ukupno je izlečeno 1.209 osoba, a procenat smrtnosti je 1,96 odsto, dodala je ona. U poslednja 24 sata testirano je 3.614 osoba. Ukupno je do danas testirano 67.917. ljudi.

O policijskom času za vreme prvomajskih praznika, Kisić Tepavčevićeva je navela da je to preporuka struke zasnovana na medicinskim dokazima i iskustvima drugih zemalja.

„Bez obzira kakva će biti odluka državnog vrha, apelujem da se strpimo još malo i da se ponašamo kao i prethodnih dana, jer izvesno je da vidimo kraj ovog epidemiološkog toka“, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Ona je istakla da nam je takva disciplina potrebna da bismo stekli kolektivni imunitet i spremniji ušli u neke buduće dane.

„Znam da smo dosta bili zatvoreni u kućama u prethodnom periodu, poželeli smo se druženja, izlazaka i lepog vremena i znam da nikom od nas nije prijatno niti sa velikim oduševljenjem prihvata zatvaranje u kućama, ali, apelujem, strpimo se još malo“, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala