Putin: Do 15. maja još 200 milijardi rubalja podrške za regione

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se do 15. maja regionima obezbedi dodatna finansijska pomoć u iznosu od 200 milijardi rubalja u sklopu mera podrške građanima i preduzećima, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Takođe, Putin je vladi naložio da do 30. aprila napravi plan za podršku ključnim sektorima privrede u uslovima pogoršane situacije usled pandemija virusa korona.

Za realizaciju oba naloga odgovoran je premijer Mihail Mišustin.

Istovremeno, iz kabineta premijera je saopšteno da je u pripremi treći paket mera podrške ekonomije.

„Vlada već priprema treći paket mera koje će biti usmerene na obnovu normalnog funkcionisanja ekonomije. Molim Ministarstvo ekonomskog razvoja da razmotri sve predloge i da ih 30. aprila predstavi vladi“, naveo je Mišustin tokom sastanka sa vicepremijerima.

Ministar finansija Anton Siluanov rekao je juče da ukoliko se ograničenja uvedena u sklopu borbe protiv virusa korona nastave, Ministarstvo je spremno da izdvoji dodatna sredstva, onoliko koliko bude potrebno za podršku stanovništvu i privredi.

„Imamo dovoljno resursa, rezerve imamo, nastavićemo dalje da pružamo podršku našim građanima“, rekao je Siluanov za TV „Rusija 24“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala