Džonson se obratio naciji prvi put posle bolesti

© REUTERS / TOBY MELVILLEBritanski premijer Boris Džonson
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da mu je žao što je tako dugo bio odsutan sa svog radnog mesta i zahvalio se Dominiku Rabu što ga je menjao, ali i građanima.

On je u prvom obraćanju javnosti nakon što se oporavio od virusa kovid 19 rekao da je pandemija najveći izazov za državu od Drugog svetskog rata i istakao da država u toj borbi napreduje, prenosi Tanjug pisanje britanskog „Gardijana“.

Kako je rekao, postoje znaci da je velika Britanija dostigla vrhunac bolesti i da je uspela da spreči da Nacionalna zdravstvena služba bude preopterećena.

Zato možemo da kažemo, istakao je Džonson da počinje preokret.

„Virus je kao pljačkaš, to kažem iz ličnog iskustva i ovo je trenutak kada počinjemo da ga obaramo na pod“, rekao je Džonson.

On je poručio i da je još rano za ublažavanje mera, jer bi drugi nalet virusa mogao da bude katastrofalan, ali i da razume zabrinutost prodavaca, umetnika i svih koji se bave biznisom.

„Moramo da razumemo rizik od drugog naleta. Tražim da vas da obuzdate nestrpljenje jer verujem da sada dolazimo do kraja prve faze ovog sukoba“, rekao je Džonson i dodao da će vlada ublažiti mere kada bude sigurna da neće biti drugog udara.

Džonson je rekao i da želi da u borbu protiv virusa uključi i opoziciju koliko je to moguće.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala