Akcija „Besmrtni puk“ ove godine onlajn

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin sa portretom svog oca tokom šetnje "Besmrtnog puka" u Moskvi
Predsednik Rusije Vladimir Putin sa portretom svog oca tokom šetnje Besmrtnog puka u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zbog pandemije virusa korona akcija „Besmrtni puk“ ove godine biće održana onlajn, saopštila je za Sputnjik direktorka pokreta „Volonteri pobede“ Olga Ameljčenkova.

„Akcija će se odvijati preko interneta emitovanjem na više od 200 ekrana u Moskvi, onlajn bioskopu OKKO i na portalu ’Besmrtnog puka Rusije‘“, precizirala je Ameljčenkova.

Svako ko želi da učestvuje u akciji, može poslati fotografiju člana familije koji je bio na frontu na neki od partnerskih sajtova, dodala je ona. „Volonteri Pobede“ obradiće sve ove slike i 9. maja one će se pojaviti na ekranima.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio da će se odložiti Parada pobede, koja je trebalo da bude održana 9. maja na Crvenom trgu. Kako je predsednik naglasio, svi planirani svečani događaji, uključujući i paradu za Dan pobede i marš „Besmrtnog puka“, sigurno će se održati kasnije ove godine.

Prema poslednjim informacijama, u Rusiji je od virusa korona (patogen kovid 19) obolelo više od 87 hiljada osoba, 794 osobe su umrle, a 7.346 je ozdravilo. U Moskvi i većini regiona Rusije na snazi je režim samoizolacije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala