Kim Džong Un poslao pismo radnicima posle glasina da je u teškom stanju

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceSevernokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je "uspešno testiranje" super-velikog raketnog sistema sa višestrukim lansiranjem i izrazio "veliko zadovoljstvo".
Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je uspešno testiranje super-velikog raketnog sistema sa višestrukim lansiranjem i izrazio veliko zadovoljstvo. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džong Un poslao je pismo radnicima koji rade na jednom od najvažnijih građevinskih projekata u toj zemlji, posle spekulacija u stranim medijima da je preminuo ili da je u teškom zdravstvenom stanju.

U pojedinim svetskim medijima pokrenute su glasine o Kimovom zdravstvenom stanju, zbog navodnih informacija da je preminuo ili da je u teškom stanju usled operacije srca, ali su severnokorejske državne novine „Rodong šinmun“ objavile da je poslao pismo radnicima koji grade Samdžijon siti, prenosi „Raša tudej“.

Kako se navodi, Kim Džong Un se zahvalio radnicima koji se bave „obnovom idealnog socijalističkog sela“, i dodaje se da je pismo napisao lično on. Inače, taj građevinski projekat je obnova rodnog sela Kimovog oca, nekadašnjeg lidera Severne Koreje Kim Džong Ila.

Projekat se izvodi na obroncima planine Pektu, koja se u Severnoj Koreji smatra svetom, koju Kim Džong Un često obilazi.

© Foto : KCNA via REUTERS Kim Džong Un često obilazi znamenitosti na planini Pektu
Kim Džong Un poslao pismo radnicima posle glasina da je u teškom stanju - Sputnik Srbija
Kim Džong Un često obilazi znamenitosti na planini Pektu

Kimovo pismo, kao i navodi da je pisao „stranim državnicima“, dolaze posle glasina o njegovom teškom zdravstvenom stanju, koje su negirane u pojedinim medijima iz Kine, Južne Koreje, a za koje je čak i američki predsednik Donald Tramp rekao da nisu potvrđene i da ne veruje u njih.

​Glasine o lošem zdravstvenom stanju Kim Džong Una pokrenule su vesti da je severnokorejski lider propustio proslavu rođendana svog dede Kim Il Sunga 15. aprila.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala