Rusija najavila reformu Svetske zdravstvene organizacija, ali i MMF-a

© Foto : Pixabay/padrinanLogo Svetske zdravstvene organizacije (SZO)
Logo Svetske zdravstvene organizacije (SZO) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veći deo međunarodnih organizacije i institucija pokazao je za vreme krize sa virusom korona da ne može da se izbori sa ovakvim izazovima, zbog čega će mnoge od njih biti reformisane, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Maksim Oreškin u intervjuu za „Rusija 24“.
„Vidimo da se međunarodne institucije, makar njihov veći deo, ne mogu izboriti sa nastalom krizom. Nema automatskih mera koje rade u takvim krizama. I MMF ima probleme, kao i Svetska zdravstvena organizacija. Zato će se izmeniti sve međunarodne organizacije. Mislim, ako da bog i izađemo iz ove krize, čitav sistem međunarodnih odnosa će biti ozbiljno promenjen“, rekao je Oreškin.

Ukazujući na to da su se države zatvorile, bivši ministar ekonomskog razvoja Rusije je pretpostavio da će nakon krize biti i revidirani odnosi između ekonomija, dok će se globalizacija „ozbiljno usporiti“.

„Države će, pre svega, gledati šta se dešava unutar njih, a tek nakon toga govoriti o razvoju nekih globalnih priča“, naveo je Oreškin.

Oreškin je konstatovao da će kiza dovesti do ozbiljnih strukturnih izmeđna u svetskoj ekonomiji.

Podsetimo, prethodno je američki predsednik Donald Tramp izjavio da će SAD prestati da finansiraju SZO. Trampova administracija krivi tu organizaciju za nedovoljno operativno reagovanje na pandemiju virusa korona.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala