Direktor centra za infektivne bolesti: Zapanjen sam Putinovom informisanošću o koroni

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor dečjeg naučno-kliničkog centra za infektivne bolesti Federalne medicinsko-biološke agencije (FBMA) Jurij Lobzin izjavio je da je bio zapanjen infomisanošću ruskog predsednika Vladimira Putina o virusu korona.
„Bio sam veoma iznenađen značajnim saznanjima koje predsednik poseduje o samoj bolesti. Njegova informisanost je na visokom nivou. Veoma sam se prijatno osećao što mogu da razgovaram s njim ozbiljno na temu virusa korona“, ispričao je Lobzin detalje telefonskog razgovora sa šefom države u programu „Moskva. Kremlj. Putin“ na TV kanalu „Rusija 1“. 

Ranije je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov izjavio da se Putin nalazi na putu da postane ekspert za virologiju, da se njegovi radni principi zasnivaju na dubokim istraživanjem teme i sakupljanjem stručnih informacija.

Prema poslednjim podacima, broj obolelih virusom korona u Rusiji porastao je do 80.949 osoba. Samo za poslednjih 24 časa otkriveno je novih 6.361 slučaj, saopštio je Operativni štab za borbu protiv epidemije Kovid-19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala