Zajednička izjava Putina i Trampa: Duh Elbe primer kako možemo da sarađujemo

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka u Helsinkiju
Predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, usvojili su zajedničku izjavu povodom 75. godišnjice legendarnog susreta sovjetskih i američkih vojnih komandanata na reci Elbi, saopštio je Kremlj.

„Dvadeset petog aprila 2020. godine navršava se 75 godina od istorijskog susreta sovjetskih i američkih vojnika, koji su se rukovali na oštećenom mostu na reci Elbi. Taj događaj bio je vesnik odlučujućeg poraza nacističkog režima“, navodi se u izjavi.

© AP PhotoSastanak sovjetskih i američkih vojnika na reci Elbi
Zajednička izjava Putina i Trampa: Duh Elbe primer kako možemo da sarađujemo - Sputnik Srbija
Sastanak sovjetskih i američkih vojnika na reci Elbi

Putin i Tramp su istakli da je „duh Elbe“ primer kako Rusija i SAD mogu sa izgrade poverenje i da sarađuju u ime zajedničkog cilja, ističu u Kremlju.

Duh Elbe je primer kako naše zemlje mogu da ostave neslaganja po strani, izgrade poverenje i sarađuju u ime zajedničkog cilja. Pružajući danas otpor najozbiljnijim izazovima 21. veka mi odajemo počast junaštvu i hrabrosti svih onih koji su se zajedno borili kako bi unuštili fašizam. Njihov herojski podvig nikada neće biti zaboravljen“, poručili su predsednici.

Pročitajte još:

Karikatura: Susret koji je značio pad Trećeg rajha

► Sastanak na Elbi: Istorijski susret Istoka i Zapada koji je presudio Nemačkoj

► O ovome se ne govori: Sa čime se Crvena armija suočila prilikom napada na Berlin

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala