Virus korona došao do ruske Dume, dva poslanika obolela

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaPolitičar ispred Državne dume
Političar ispred Državne dume - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef komiteta Državne dume Rusije za zemlje Zajednice nezavisnih država (ZND) Leonid Kalašnjikov i zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Dmitrij Novikov zaraženi su virusom korona, pri čemu je Kalašnjikov hospitalizovan.

Kovid-19 najpre je ustanovljen kod Kalašnjikova, koji je istakao da će, prema prognozama lekara, morati da se leči oko dve nedelje. Poslanik je prethodno rekao da mu je dijagnostikovana obostrana pneumonija, koja je izazvana virusom korona.

On je dodao da je analiza na virus korona bila negativna i da je utvrđeno da je zaražen tim virusom zahvaljujući kompjuterizovanoj tomografiji.

Poslanici Državne dume masovno su se testirali na virus korona posle obolevanja Kalašnjikova.

Novikov je izjavio za televizijski kanal „Rusija 24" da je uradio test na virus korona, i da se ispostavilo da je pozitivan. Dodao da nema visoku temperaturu, i da je ona „u datoj situaciji otprilike u granicama normale“.

Bolnica u Rusiji koja prima pacijente sa sumnjom na koronavirus - Sputnik Srbija
U Moskvi od virusa korone izlečeno više od 3.000 ljudi

Prema poslednjim informacijama, u Rusiji je za protekla 24 časa od virusa korona obolelo još 5.966 osoba, čime je ukupan broj obolelih porastao na 74.588. Preminula je 681 osoba, a ozdravilo 6.250 ljudi. 

Kako se navodi, samo je u Moskvi zabeleženo 2.612 novih slučajeva, dok je u Sankt Peterburgu registrovano 605.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala