Rusija poručuje Americi: Smirite strasti po pitanju Irana

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaZamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična Moskva zabrinuta je zbog pretnji Vašingtona upućenih Teheranu po pitanju potapanja iranskih brodova u Persijskom zalivu, Rusija poziva Ameriku na suzdržanost, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

„Pozivamo sve strane na szdržanost. Moramo da konsatujemo da mogućnost konflikta u tom veoma važnom regionu za globalnu bezbednost i dalje postoji“, istakao je on.

Rjabkov je istakao i da je zvanična Moskva sa velikom pažnjom analizirala sve što su američki zvaničnici izjavili po pitanju Irana u poslednje vreme.

„Alarmantno je što američki visoki zvaničnici svesno pomeraju granicu između pretnji i upotrebe sile u situacijama kada nema mesta samoodbrani“, dodao je on.

Rjabkov je naveo i da celokupna ta situacija unosi nemir i nesigurnost u međunarodnu zajednicu budući da sve  zemlje takve pretnje mogu na drugačije načine da interpretiraju.

„To je jedan od elemenata američke politike kako bi se igrali sa živcima drugih zemalja“, zaključio je Rjabkov

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp naložio je Ratnoj mornarici SAD da potapa iranske brodove, ako ih budu pratili.

Ubrzo nakon toga stigao je odgovor Irana, te je komandant Korpusa čuvara islamske revolucije Husein Salami naložio mornarici da zapucaju na američke brodove u slučaju da oni zaprete bezbednosti Irana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala