Rusi uručili srpskim vatrogascima 3.000 kompleta za zaštitu od virusa

© Sputnik / Radoje PantovičPredstvnici MČS Rusije u Nišu
Predstvnici MČS Rusije u Nišu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stručnjaci Miistarstva za vanredne situacije Rusije uručili su srpskim vatrogascima 3.000 kompleta specijalne zaštitne opreme, koju će koristiti u borbi protiv virusa korona, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva.
„U okviru akcije pružanja pomoći srpskim vatrogascima u cilju bezbednog rada u uslovima širenja virusa korona, rusko-srpski humanitarni centar uz podršku Ministarstva za vanredne situacije Rusije uručio im je 3.000 kompleta zaštitne opreme“, navodi se u saopštenju.

Ranije je saopšteno da je rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zatražilo pomoć u opremanju vatrogasaca. Iz Ministarstva za vanredne situacije Rusije ranije su istakli da će srpska strana dobiti zaštitne maske i kombinezone.

Ističe se da rusko-srpski humanitarni centar deluje već osam godina u okviru bilateralne saradnje Ministarstva za vanredne situacije Rusije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u Nišu.

Aktivisti centra su za to vreme učestvovali u humanitarnim akcijama i projektima pružanja pomoći u vanrednim situacijama na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Slovenije i Albanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala