Otkrivamo: Nove mere protiv korone i za poslanike Narodne skupštine – maske, viziri, paravani...

© Tanjug / Rade PrelićSednica Skupštine Srbije.
Sednica Skupštine Srbije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Spremaju se mere protiv virusa korona koje će biti preduzete za sednicu Narodne skupštine najavljenu za utorak. Izvesno je da će poslanici morati da poštuju socijalnu distancu - razmak od jednog mesta, obavezni su maske, rukavice, viziri, a verovatno će, između redova, biti postavljeni paravani. Pominje se i obavezno merenje temperature.

Prema rečima Vladimira Marinkovića, potpredsednika Narodne skupštine, biće obezbeđeni svi uslovi da se sednica održi, odnosno, biće učinjeno sve da poslanici i zaposleni budu zaštićeni i bezbedni. Konačna odluka o tačnim merama biće doneta u ponedeljak.

© Tanjug / Tanja ValičTačne mere biće donete u ponedeljak
Otkrivamo: Nove mere protiv korone i za poslanike Narodne skupštine – maske, viziri, paravani...  - Sputnik Srbija
Tačne mere biće donete u ponedeljak

„Još ne može ništa zvanično da se kaže. Mi jesmo razgovarali i o merama, ali bilo bi neozbiljno da kažem da smo se nešto nešto konačno dogovorili i da je utvrđen siguran plan i stav“, kazao nam je Marinković.

Mere za poslanike Narodne skupštine

Ipak, on nam je otkrio o kojim merama je bilo reči i čega bi sve narodni poslanici morali pridržavati:

„Biće poštovano socijalno distanciranje, to je sigurno. To znači razmak od jednog mesta. Biće postavljeni i paravani, pogotovo između redova, koji bi odvojili narodne poslanike, koji sede jedni iza ili ispred drugih. Naravno, biće obezbeđene rukavice, maske, viziri i dezinfekciona sredstva“, kaže sagovornik Sputnjika.

Kako je rekao, sednici će prisustvovati samo oni zaposleni koji su neophodni za njeno održavanje, kao i narodni poslanici, kojih će morati da se pojavi 126.

To će biti prva sednica parlamenta od početka epidemije korona virusa u Srbiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala