Kina poslala medicinski tim u Severnu Koreju zbog Kim Džong Una

© KCNASevernokorejski lider Kim Džong Un
Severnokorejski lider Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kina je poslala u Severnu Koreju specijalnu delegaciju, uključujući i medicinske stručnjake, kako bi se konsultovali sa liderom te zemlje Kim Džong Unom, što se dovodi u vezu sa glasinama o mogućem lošem zdravstvenom stanju severnokorejskog lidera, prenosi britanski „Dejli mejl“, pozivajući se na anonimne izvore.

Prema navodima lista, iz Pekinga je u Severnu Koreju 23. aprila otputovala delegacija na čelu sa visokim predstavnicima Departmana za međunarodne odnose Komunističke partije Kine.

Ranije je južnokorejski list „Dejli En-ka“ saopštio da se Kim Džong Un trenutno nalazi na lečenju posle kardiovaskularne operacije.

Glasine o lošem zdravstvenom stanju Kim Džong Una pokrenule su vesti da je severnokorejski lider propustio proslavu rođendana svog dede 15. aprila. 

Južnokorejska vlada navodi da nisu primećene neuobičajene aktivnosti u Severnoj Koreji nakon nepotvrđenih izveštaja da je lider Severne Koreje Kim Džong Un u kritičnom stanju posle operacije srca.

Svetski mediji prenose reči neimenovanog američkog zvaničnika da SAD prate obaveštajne podatke da je Kim Džong UN u smrtnoj opasnosti nakon operacije.

„Dejli mejl“ podseća da je predsednik Kine Si Đinping prošle godine prvi put za 14 godina posetio Severnu Koreju, koja zavisi od Pekinga ekonomski i diplomatski. Peking je glavni saveznik Pjongjanga nakon uvođenja američkih sankcija.

Ruski eksperti smatraju da su informacije o zdravstvenom stanju severnokorejskog lidera nepouzdane.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala