Izjava Putina i Trampa ― signal uzajamnog poverenja, ali i nedopustivosti revizije istorije

© Sputnik / Dejan SimićKonstantin Kosačov
Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zajednička izjava ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Donalda Trampa, ne samo da može da služi kao primer poverenja između obe strane, već može i da posluži kao signal drugim državama da se ugledaju na Rusiju i SAD, izjavio je predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.
„Zajednička izjava dva predsednika je odlična. To je sjajna novost. Podjednako su važni i sama činjenica i sadržaj izjave. 'Duh Elbe' mora biti ponovo ustanovljen, kako u bilateralnim odnosima tako i u stavu civilizovanog čovečanstva prema tom ratu, prema liniji fronta između dobra i zla“, izjavio je Kosačov.

On je izrazio nadu da će zajednička izjava Putina i Trampa poslužiti drugim zemljama kao znak da je revizija istorije nedopustiva.

© Sputnik / Georgiй Homzor / Uđi u bazu fotografijaSusret sovjetskih i američkih vojnika na Elbi
Izjava Putina i Trampa ― signal uzajamnog poverenja, ali i nedopustivosti revizije istorije - Sputnik Srbija
Susret sovjetskih i američkih vojnika na Elbi

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, ranije su usvojili zajedničku izjavu povodom 75. godišnjice legendarnog susreta sovjetskih i američkih vojnih komandanata na reci Elbi, ocenivši da je taj događaj bio vesnik poraza nacističkog režima.

Lideri su istakli da je „duh Elbe“ primer kako Rusija i SAD mogu da izgrade poverenje i da sarađuju u ime zajedničkog cilja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala