Italija odvaja sredstva za spašavanje turizma: Sicilija će platiti pola letova turistima

CC0 / / Taormina (ital. Taormina) je grad na ostrvu Siciliji u Italiji
Taormina (ital. Taormina) je grad na ostrvu Siciliji u Italiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve više zemalja priprema se za ublažavanje mera zbog poboljšane situacije oko pandemije korona virusa, a jedan od najvećih izazova je spašavanje turističke sezone pogotovo za zemlje čija ekonomija zavisi od turizma.

Jedna od takvih država je Italija koja već sprema mere za spas turizma. Tako će Sicilija platiti pola letova turistima koji dolaze u njihovu regiju, trećinu hotelskih računa i osigurati besplatne ulaznice za muzeje, prenosi portal „Vijesti“ pisanje engleskog Tajmsa.

Italija ima spreman budžet od 50 miliona evra kako bi spasila sektor turizma, a prve procene govore kako je država u martu i aprilu izgubila oko milijardu eura u tom sektoru. 13 odsto italijanskog BDP-a čini turizam.

Prva ublažavanja mera u Italiji koja je neko vreme bila svetsko žarište pandemije korona virusa počinju četvrtog maja, ali kao i u ostatku sveta to će se raditi u posebnim uslovima i dalje uz stroge mere socijalne distance.

Italija je sve bliže broju od 200 hiljada slučajeva korona virusa, a zabeleženo je i skoro 26 hiljada smrtnih slučajeva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala