Avdulah Hoti kandidat za premijera tzv. Kosova

© AP Photo / Florent BajramiSkupština Kosova
Skupština Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni odbor Demokratskog saveza Kosova danas je velikom većinom izglasao da Avdulah Hoti bude kandidat te stranke za kosovskog premijera, piše prištinska Koha,a prenosi Tanjug.

List prenosi pismo lidera DSK Ise Mustafe koji je izneo podatak da je od 124 člana tog stranačkog tela, 117 glasalo, od kojih je 115 bilo za, dok je dvoje bilo protiv.

„Na osnovu toga, kao predsednik DSK smatram da je Glavni odbor odlučio da Avdulah Hoti bude predložen za kandidata za premijera“, naveo je Mustafa.

Kosovski predsednik Hašim Tači obavestio je pre nekoliko dana u pismu lidera Samoopredeljenja, premijera u odlasku Aljbina Kurtija da je izgubio pravo da predloži mandatara jer duže vreme nije izneo predlog, a odmah zatim su i usledile konsultacije Tačija sa parlamentarnim strankama.

Tači je tada rekao da će mandat imati ona stranka koja bude iznela uverenje da će imati potrebnu većinu u parlamentu za izglasavanje premijera, a zatim je DSK izašla sa stavom da će vladu formirati uz podršku ABK, NISMA i manjinskih stranaka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala