Amerika zabrinuta: Kineski hakeri pokušavaju da ukradu rezultate proučavanja virusa korona

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaNapad internet virusa na kompjutersku mrežu
Napad internet virusa na kompjutersku mrežu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Sjedinjenim Državama napadi hakera na sajtove američkih vladinih agencija i medicinskih institucija koje imaju ključnu ulogu u rešavanju epidemije postali su učestali, javlja Si-En-En. Američka TV mreža navodi da zvaničnici SAD ističu da je cilj ovih napada krađa istraživanja o virusu korona i smatraju da iza njih stoji Kina.

Hakerskim napadima pogođeni su sajtovi bolnica, istraživačkih laboratorija, ustanova za pružanje zdravstvene nege i farmacutskih kompanija.

Američki zvaničnik koji je upoznat sa napadima rekao je da postoje samo dva mesta na svetu iz kojih bi ovi napadi mogli da potiču - Rusija i Kina, kada se uzmu u obzir njihove razmere i cilj.

Nakon oklevanja da za ove napade optuži samo jednu zemlju, administracija predsednika Donalda Trampa krivicu je ipak svalila na Kinu.

Iz ministarstva pravde navode da su posebno zabrinuti zbog napada kineskih hakera na sajtove američkih bolnica i laboratorija sa ciljem da ukradu rezultate proučavanja virusa korona.

Oni su istakli da danas ne postoji ništa vrednije na svetu od biomedicinskih studija o vakcini protiv Kovid-19, i to ne samo sa komercijalnog aspekta, nego i geopolitičkog.

Pročitajte još: 

Krađa podataka učetvorostručena zbog prelaska na rad od kuće 

Zaustavite hakere: Što pre osigurajte svoj Džimejl račun kroz ova četiri koraka 

FSB: Vodeće IT firme ne sarađuju sa specijalnim službama — teroristi to koriste

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala