Šojgu: 30.000 vojnika uključeno u borbu protiv kovida 19

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da je u okviru Oružanih snaga formirana jedinica od 30.000 vojnika koji su uključeni u borbu protiv virusa korona u ruskoj armiji.

„U toku je intenzivna borba protiv kovida 19. Uključena je grupa koja broji više od 30.000 vojnika, kao i četiri jedinice vojne i specijalne tehnike, za čiju je koordinaciju zadužen štab Ministarstva odbrane“, rekao je Šojgu.

Ministar odbrane je takođe saopštio da su 32 vojne bolnice spremne da primaju pacijente obolele od virusa korona.

„Za prijem zaraženih pacijenata pripremljene su 32 bolnice. Operativni štab za kontrolu izgradnje multifunkcionalnih medicinskih centara radi bez prestanka. Objekti će biti spremni za otvaranje do 15. maja“, naglasio je Šojgu.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin najavio da će u borbu protiv pandemije uključiti i specijalne snage ruske vojske. On je naložio Ministarstvu odbrane Rusije da pripremi plan na koji način bi ruska vojska mogla da doprinese rešavanju ovog problema.

Ruski Operativni štab za borbu protiv virusa korona saopštio je da je za poslednja 24 sata borj obolelih od virusa korona porastao za 5.849, odnosno da je ukupan broj pacijenata dostigao 68.622

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala