Rusija uključuje studente medicine u borbu protiv virusa korona

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMedicinski radnici proveravaju zdravstveno stanje putnika na aerodromu Vnukovo u Moskvi
Medicinski radnici proveravaju zdravstveno stanje putnika na aerodromu Vnukovo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin naložio je Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu nauke i visokog obrazovanja Rusije da početkom sledeće sedmice pripreme nalog o slanju studenata četvrte i pete godine medicinskih fakulteta na praksu.
Sobjanin, koji je ujedno i zamenik predsednika koordinacionog saveta za borbu protiv virusa korona, objasnio je da trenutno nema slobodnih specijalista i da su potrebni dodatni kadrovi. Kako je rekao, studenti imaju dovoljno znanja i motivacije i mogu pružiti neophodnu pomoć u ovoj situaciji.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško saopštio je da su studenti u Rusiji aktivni kao volonteri, što se može preformulisati u format prakse. On je istakao da je spreman da razmotri to pitanje u cilju pomoći lekarima u borbi protiv virusa korona.

Istovremeno, premijer Rusije Mihail Mišustin izjavio je da će ruski predsednik Vladimir Putin naredne sedmice održati sastanak saa šefovima regiona i da će proveriti spremnost bolnica.

Ruski Operativni štab za borbu protiv virusa korona saopštio je da je za poslednja 24 sata borj obolelih od virusa korona porastao za 5.849, odnosno da je ukupan broj pacijenata dostigao 68.622.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala