Pentagon istražuje: Da li korona može da se iskoristi kao biološko oružje protiv SAD

© Flickr / chuck holtonPentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pentagon i američka obaveštajna zajednica istražuju da li protivnici SAD mogu da koriste virus kovid 19 kao biološko oružje, prenosi list „Politiko“, pozivajući se na predstavnike Ministarstva odbrane SAD i obaveštajne službe.

Kako se navodi, takvo stanje stvari pokazuje da aparat nacionalne bezbednosti SAD postaje svesniji rizika koje virus nosi. Prema rečima zvaničnika, to ne znači da je virus namerno napravljen da se koristi kao oružje.

Međutim, obaveštajna zajednica je počela da analizira potencijal protivnika da koriste virus koronu kao oružje, a posebno protiv ciljeva od posebnog značaja. 

„Hemijsko-biološki program Pentagona, koji igra ključnu ulogu u realizaciji strategije za borbu protiv oružja za masovno uništenje, nastavlja da podržava mere u borbi protiv kovida 19, koje su preduzeli uprava za zdravstvo pri Ministarstvu odbrane, Ministarstvo zdravlja i socijalne usluge i agencija za vanredne situacije FEMA“, rekao je portparol Pentagona Majk Endrus.

Prema njegovim rečima, to uključuje više od 150 miliona dolara investicija Pentagona u dijagnostiku, vakcinu i terapije.

Pritom, Endrus je istakao da je glavno pitanje poreklo virusa, kao i činjenica da je kineska vlada znala za njega u početnoj fazi.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp izjavio da SAD istražuju izbijanje virusa korona kovid 19 u Kini i ukoliko se ispostavi da je ta zemlja svesno dopustila izbijanje epidemije, može očekivati posledice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala